Alfa Laval-kataloger Reservdelskatalog Alfa Laval »

Kontakta oss »

Livsmedel

livsmedel

Livsmedel för alla behov och smaker

Dagens konsumenter efterfrågar nyttiga, smakrika och naturliga livsmedel som innehåller så få tillsatser som möjligt. Modern livsmedelsförädling handlar om att utveckla kommersiellt gångbara produkter i fråga om pris och hållbarhet, samtidigt som så mycket som möjligt av den naturliga smaken, texturen och näringsvärdet bevaras.

Livsmedel

Separering, uppvärmning, kylning och transport av trögflytande livsmedelsprodukter och produkter som innehåller fasta partiklar kräver specialistkunnande. Alfa Laval har samlat på sig betydande kompetens på detta område och tillhandahåller effektiva lösningar för livsmedel som soppor, såser, barnmat, tomatprodukter, sylt och konfektyr.

Alfa Laval har även ett brett sortiment utrustningar för rening och koncentrering av stärkelse som har extraherats ur råvaror såsom vete, majs, maniok, ris eller potatis. Sortimentet inkluderar plåtsatscentrifuger för klarifiering, koncentrering, klassificering och tvättning, dekantercentrifuger för avvattning och värmeväxlare för förvärmning, indunstning och kondensering.

Sockerproduktionens totala ekonomi beror på energikostnaderna. Alfa Lavals värmeväxlare, inklusive vår plattvärmeväxlare med breda öppningar och vår plattindunstare, båda specialdesignade för sockerindustrin, hjälper sockerproducenterna maximera produktkvaliteten och minimera energikostnaderna.