Alfa Laval-kataloger Reservdelskatalog Alfa Laval »

Kontakta oss »

Nyhetsbrev december

Vill du ha hygienisk och enkel tanköppning? Då är de här båda flexibla tankluckorna perfekta för dig

Alfa Lavals tankluckor är kvalitetsluckor som ger snabb, enkel och praktiskt visuell inspektion eller åtkomst till tankar. Locken uppfyller praktisk taget alla krav inom mejeri-, livsmedels-, dryck- och bioteknikbranscherna.

För hygieniska processer erbjuder Alfa Laval ett komplett sortiment 3A-godkända luckor för inspektion och åtkomst. Produkterna finns tillgängliga med en rad ytbehandlingar och tätningsmaterial.

Hitta dom hygieniska tankluckor du söker

Hygienisk design med flexibilitet

Alfa Lavals tankluckor passar öppningar på tankar med högt/lågt tryck eller trycklöst, både under och över vätskenivån. För hygieniska processer kan du välja mellan två modeller:

Alfa Laval LKD-tanklocket
Det ovala Alfa Laval LKD-tanklocket i rostfritt stål används på tankar och behållare i olika hygienbranscher. Vid inspektioner kan locket vridas ned i tanken. Vid personalåtkomst kan locket antingen tas bort vid det dubbla gångjärnet eller svängas ut från tanken. Tätningen har en hygienisk placering och påverkas inte av negativt eller positivt tryck i tanken.

Alfa Laval LKDC-tanklocket
Det runda Alfa Laval LKD-tanklocket i rostfritt stål används ovanpå tankar och behållare. Det är försett med en unik utbytbar självtätande dubbel läpptätning som förhindrar att vätska sprutar ut, till exempel vid CIP och liknande processer.

Standarder
De små och medelstora Alfa Laval LKD- och LKDC-inspektionsluckorn och de större luckorna för personalåtkomst är nu godkända i enlighet med den amerikanska 3-A-sanitetsstandarden och den amerikanska livsmedelsmyndighetens (Food and Drug Administration – FDA) försäkran om överensstämmelse. 3.1 Materialcertifiering i enlighet med EN 10204 levereras tillsammans med luckorna.

Material och ytor
Alfa Lavals tankluckor finns tillgängliga i rostfritt AISI 304- eller AISI 316L-stål med tätningsmaterial i EPDM, NBR, FPM eller Q (silikon). Bland de olika ytbehandlingarna märks elektropolerad, borstad eller betad finish med en ytfinhet från Ra 0,8 till 0,4, vilket uppfyller de utomordentligt höga kvalitetskraven för hygieniska processer.

Fullständig sortimentöversikt

 

Tidigare nyhetsbrev