Alfa Laval-kataloger Reservdelskatalog Alfa Laval »

Kontakta oss »

Nyhetsbrev maj 2020

Hållbarhetsoptimering ger stora besparingar inom mejeribranschen

Upptäck hur du kan öka energibesparingarna med 30 %

Yörüko?lu Süt är en turkisk tillverkare av mjölk och mejeriprodukter som använde processoptimering för att uppnå mätbara hållbarhetsvinster i syfte att förbättra resultatet. Efter att ha haft problem med pumpar från en annan leverantör vände sig mejeriet till förpackningspartnern och Alfa Lavals globala allianspartner Tetra Pak.

Det som började som ett rutinbesök från Alfa Laval till mejeriets behandlingsanläggning har utvecklats till ett långsiktigt partnerskap med fokus på hållbara lösningar. Med hjälp av Alfa Laval Joules, ett verktyg för hållbarhetsoptimering, rekommenderade en Alfa Laval-specialist att de befintliga pumparna skulle ersättas med Alfa Laval LKH-pumpar. Detta ökade drifttiden, minskade kostnaderna, ökade energibesparingarna och förbättrade mejeriets hållbarhetsprofil.

Läs hela berättelsen

Hållbarhetshjälten?

Alfa Laval LKH-centrifugalpumpen – som ger upp till 30 % energibesparing jämfört med andra premiumpumpar. LKH är en av många resurser som Alfa Laval kan använda för att förbättra kundens hållbarhet.

Vad kan Alfa Lavals hållbarhetsoptimering göra för dig?

Minska i hög grad energi- och vattenförbrukningen samtidigt som du minimerar spillet och förbättrar resultatet – oavsett tillämpning eller bransch. Bra för verksamheten. Bra för miljön. Bra för planeten.

Kontakta oss

LKH-centrifugalpump

Den optimerade pumpkonstruktionen och premiummotorn hos Alfa Laval LKH-centrifugalpumparna ger stora effektivitetsökningar.

Läs mer

Mixproof-ventil minskar CIP-kostnaderna

Rengöringsprocessen för Alfa Laval Mixproof-ventilen med ThinkTop minskar kostnaderna för CIP-vätska med upp till 90 %.

Läs mer


Tidigare nyhetsbrev